Laatste Repair Café Voorschoten in het jaar 2017

LAATSTE “ REPAIR CAFÉ VOORSCHOTEN “ VAN 2017

Zaterdag 25 november a.s. is er alweer het laatste Repair Café Voorschoten van het jaar 2017.
Tijdens het Repair Café van oktober werden er 60 reparaties uitgevoerd waarvan er weer ruim 65% werd gerepareerd. Een goede zaak omdat wij als Repair Café samen met onze medeburgers hard meewerken aan een duurzamere samenleving en zodoende ook aan een duurzaam Voorschoten.
Ook de combinatie met de “ ANWB verlichtingsactie “ pakte goed uit en konden er na reparatie weer vele fietsers veilig en goed verlicht de weg op.

Het bestuur en de technische vrijwillgers
Het bestuur van Repair Café Voorschoten is blij met de start van het eerste jaar. De goede verhoudingen met de Gemeente Voorschoten en uiteraard met al onze sponsoren speelden daarbij natuurlijk een belangrijke rol.
( De Gemiva, diverse Voorschotense Stichtingen en Fondsen, het bekende Notariskantoor Delahaije, Albert Heijn, Heijmans en de overige donateurs ).
Voor het nieuwe jaar heeft het bestuur samen met haar technische vrijwilligers al weer nieuwe plannen die momenteel worden uitgewerkt.

Duurzaamheid en reparatiekennis
In Nederland gooien wij (te)veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die vaak na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Helaas zit REPAREREN bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel. Het Repair Café Voorschoten brengt daar samen met die geweldige technische vrijwilligers graag verandering in. Geheel belangeloos brengen zij hun kennis en kunde in en brengen dat graag over aan hun mededorpsgenoten.
Wij zijn er trots op dat wij dit met z’n allen in “ onze Gemeente “ kunnen doen en zien het jaar 2018 dan ook weer als een echte uitdaging.

Reparaties zijn gratis. Is dat geen valse concurrentie?
De mensen die het Repair Café bezoeken, zijn op dit moment geen klant bij de professionele reparateur. Het zijn mensen die hun kapotte (bed)lampje, staafmixer, stoeltje of jas nu weggooien, omdat reparatie duurder is dan een nieuw product. Door deze mensen in ons Repair Café te helpen in ruil voor een vrijwillige bijdrage voorkomen wij dat ze iets nieuws hoeven kopen. Daarmee dus opnieuw de waarde ervan inzien.
Zo draagt het Repair Café bij aan een ware mentaliteitsverandering. Die is nodig om mensen enthousiast te maken voor die zo belangrijke en duurzamere samenleving. Maar bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is en vaak ook heel gemakkelijk.
U bent van harte welkom op Zaterdag 25 november van 10.00 tot 13.00 uur.

Neemt u een vriend of vriendin mee en vraag of hij/zij nog iets te repareren heeft. Zo heeft u beiden een gezellige ochtend met een goed kopje koffie en gaat u samen (meestal) weer tevreden naar huis.

Voor verdere informatie kijkt u even op:
www.repaircafevoorschoten.nl of op de site www.repaircafenederland.nl