Aantal reparaties tijdens het tweede Repair Café van Voorschoten verdubbeld.

Op zaterdag 25 maart vond in het bekende atelier Zij aan Zij van de Gemiva alweer het tweede Repair Café van Voorschoten plaats. Werkte het weer de eerste keer in februari, door sneeuw en kou, niet mee, dit keer waren de weersomstandigheden aanzienlijk beter.
En dit, in combinatie met de al wat grotere bekendheid van “ het Repair Café te Voorschoten “ resulteerde in een verdubbeling van het aantal aangeboden en te repareren gebruiksvoorwerpen. Van de 56 ter reparatie aangeboden zaken, kon uiteindelijk zo’n ruim 70% gerepareerd worden, om over de duurzaamheid van sommige producten nog maar even te zwijgen. Het Repair Cafe maakt ze gewoon duurzaam. Voor de drie uur durende openingstijd van 10.00 tot 13.00 uur waren 40 geslaagde reparaties een geweldige score.

Repareren is leuk en vaak heel eenvoudig !

Doordat sommige apparaten, juist met het oog op voorkoming van reparatie door derden (!), door de fabrikanten met afwijkende schroefjes, klemmetjes etc., worden afgesloten, moest een aantal malen de reparatiehanddoek in de ring geworpen worden en konden de eigenaren dit keer nog niet geheel geholpen worden. Uiteraard gaan het bestuur en de technische vrijwilligers van het Repair Café Voorschoten nu achter het speciaal daarvoor benodigde gereedschap aan zodat ook een volgende keer deze “ moeilijk gevallen ” geholpen kunnen worden. Want ook onze technische vrijwilligers vinden repareren leuk en met een beetje doorzettingsvermogen komen zij samen met de klant tot de meest leuke en creatieve oplossingen.

Ook nu weer heerste er een leuke gezellige en ontspannen sfeer. Veel geslaagde reparaties ( waaronder houten kinderspeelgoed, veel aangeboden elektrische apparaten, een niet goed werkende printer, enkele fietsen en ook meerdere geslaagde kledingreparaties ).

Maar……….vooral veel positief ingestelde mensen, een lekker kopje koffie met een koekje, verzorgd door de immer enthousiaste medewerkster en de twee aanwezige cliënten van Gemiva.
En natuurlijk niet te vergeten de heerlijke biologische AH-lunch voor de hardwerkende vrijwilligers, die wederom weer werd aangeboden door de vestiging van Albert Heijn in VOORSCHOTEN.

Het volgende Repair Café Voorschoten zal zijn op zaterdag 29 april, van 10.00-13.00, uiteraard weer in het atelier Zij aan Zij van Gemiva, aan de Schoolstraat 100-108. U kunt er weer, vanaf 10.00 uur tot 13.00 uur terecht met al uw elektrische apparaten, kleine meubels of andere soorten houtreparaties, kapotte gebruiksvoorwerpen en defect speelgoed, computers, kleding etc. etc.

Tot ziens op 29 april a.s. !

Het Repair Cafe Voorschoten is geopend op elke laatste zaterdag van de maand in 2017 en wel op:

Zaterdag 27 mei, Zaterdag 24 juni, Zaterdag 29 juli, in augustus gesloten (vakantieperiode), Zaterdag 30 september, Zaterdag 28 oktober, Zaterdag 25 november, en in december gesloten (vakantieperiode)

( Zie ook de site van: www.repaircafevoorschoten.nl of de landelijke site: www.repaircafe.nl )

Voor overige informatie:
repaircafevoorschoten@gmail.com