Technische vrijwilligers van het Repair Cafe repareerden weer 72% van de aangeboden gebruiksgoederen

Technische vrijwilligers van het Repair Café Voorschoten repareerden weer 72% van de aangeboden gebruiksgoederen !

Tijdens de laatste zaterdag in de afgelopen maand Mei werden er door de technische vrijwilligers van het Repair Café Voorschoten weer vele reparaties gedaan aan de hen aangeboden gebruiksgoederen.

Zelfs een steelpan waarvan het handvat was afgebroken werd weer vakkundig gemaakt, uiteraard weer veel aangeboden elektrische apparaten, een oud en nagenoeg antiek houten (kinder)kookgereedschap, een printer die door de bekende smarties was vervuild deed het weer, er werden op een damesfiets binnen en buitenbanden vervangen, diverse naaiklussen werden er weer professioneel uitgevoerd en tenslotte werd er ook nog een oude wekker gerepareerd. Het repareren van dit soort gebruiksgoederen doet toch veel goeds voor het milieu en het betekent ook dat, vaak oude spullen, na een simpele reparatie weer prima dienst kunnen doen binnen het huishouden.
Zo dragen alle cliënten die naar het atelier “ Zij aan Zij “ komen bij aan een duurzamere samenleving. Deze mensen worden weer enthousiast om zelf te gaan repareren en ondergaan, vaak zonder dat ze het merken, een ware mentaliteitsverandering.
Het is mooi om te zien dat inmiddels ook enkele jongeren de weg naar het Repair Café Voorschoten hebben gevonden en zich bewust worden van de vele mogelijkheden van een reparatie of desnoods een goed advies. Daarvoor stelt het Repair Café het op prijs indien jongeren met een technische achtergrond en kennis en kunde zich aanmelden bij het RCV.
Dit kan eenvoudig via een mailtje naar: repaircafevoorschoten@gmail.com
Zij worden dan vanzelf uitgenodigd voor een persoonlijk en vrijwillig gesprek bij een van de vier bestuursleden.

Ook deze maand is er weer een Repair Cafe in Voorschoten en wel op * ZATERDAG 24 JUNI a.s. * aan de Schoolstraat 100 ( in de Passage ).
U bent van harte welkom van 10.00 tot 13.00 uur. Neemt u een vriend of vriendin mee en vraag of hij/zij nog iets te repareren heeft. Zo heeft u beiden een gezellige ochtend met een goed kopje koffie en gaat u samen (meestal) weer tevreden naar huis.

Voor verdere informatie kijkt u even op:
www.repaircafevoorschoten.nl of op de site www.repaircafenederland.nl